11.11.2010

Vodstvo družbe DSD je s strani vodstva izvršilo odkup podjetja

Stefan Schreiter in njegov vodstveni tim sta kupila DSD s podporo investitorjev, Philippe von Stauffenberg pa je prevzel vodstvo sveta DSD-ja.

Köln, 11. november 2010 - Stefan Schreiter, glavni izvršilni direktor in vodja podjetja Der Grüne Punkt – Duales System Deutschland GmbH (DSD) in njegov vodstveni tim sta prevzela DSD od s Kohlberg Kravis Roberts & Co. povezanih podjetij (KKR). Sporazum o nakupu je bil podpisan s pridržkom kartelnega vodstva. Vodstveni tim DSD-ja bo ob prevzemu deležen podpore zasebnih in institucionalnih investitorjev. Philippe von Staufenberg, predstavnik skupine investitorjev, bo po prenosu transakcije postal novi predsednik sveta DSD.

Stefan Schreiter, vodja podjetja: „Skupaj s KKR je DSD uspešno izvedel korak k privatizaciji podjetja in se je odlično znašel med konkurenco. Zahvaljujemo se KKR za partnersko sodelovanje in podporo v tej pomembni etapi podjetja. Jaz in moji sodelavci vodstvenega tima zagotavljamo našim strankam in delavcem tudi za prihodnost kontinuiteto podjetja. V naši novi vlogi kot podjetje se istočasno veselimo nadaljevanja uspešnega razvoja DSD-ja skupaj z našimi novimi partnerji.“

Philippe von Stauffenberg, predstavnik skupine investitorjev kot tudi ustanovitelj in glavni partner Solidus Partners: „Vidimo znaten razvojni potencial za DSD- ne samo v Nemčiji. Z močno znamko Zelena pika bomo skupaj z vodstvom v prihodnjih letih izdelali strategijo rasti. Kot vodilni na trgu, DSD razpolaga z odlično bazo strank z okoli 18.000 okoljsko zavednih podjetij v Nemčiji - to zasnovo hočemo razširiti po celi Evropi in razviti dodatne „zelene“ storitve s fokusom na trajnosti in varstvu okolja za obstoječe in nove stranke. Skupaj s Stefanom Schreiterjem in njegovim odličnim timom se veselimo, da bomo v prihodnosti še naprej razvijali zgodbo o uspehu DSD.“

Solidus Partners zastopa in koordinira skupino privatnih in institucionalnih investitorjev.

KKR je leta 2005 prevzel DSD in nekdanjo neprofitno družbo razvil v privatno podjetje.
„Veselimo se, da bo vodstvo s podporo močnih partnerjev prevzelo odgovornost za DSD. Ta naraven korak zagotavlja kontinuiteto strateške usmeritve DSD kot pomemben del recikliranja v Nemčiji“, pravi Reinhard Gorenflos, partner pri KKR.

V nekaj tednih pričakujejo sklenitev transakcije.
 

Nazaj