18.7.2016

Ločevanje odpadkov za še bolj zeleni festival Pivo in cvetje 2016

Družba Slopak je na celotnem festivalskem območju poskrbela za večjo ozaveščenost glede pravilnega ločevanja odpadkov. Aktivnosti so se izvedle v sodelovanju z organizatorjem festivala Pivovarno Laško Union in lokalno Komunalo Laško.

Aktivnosti ozaveščanja o pravilnem ločevanju odpadkov na festivalu niso več novost. Družba Slopak je bila ponovno prisotna v kampu v Jagočah, kjer so obiskovalce kampa simpatične animatorke spodbujale k pravilnemu ravnanju z odpadki. Obiskovalci so se lahko preizkusili v igri štiri v vrsto, ki je pri marsikaterem udeležencu spodbudila tekmovalni duh. Zmagovalci igre so se lahko osvežili s pijačami Pivovarne Laško Union.

Novost na letošnjem festivalu pa je bilo zbiranje plastičnih kozarcev z dobrodelnim namenom. Na celotnem območju festivala so bili postavljeni posebni koši za zbiranje plastičnih kozarcev z namenom dviga okoljske zavesti in odgovornosti do okolja. Akcija je izpolnila pričakovanja, saj so obiskovalci ločeno oddali 2 toni plastičnih kozarcev. Z njihovo reciklažo bo za izdelavo novih potrebnih manj primarnih surovin (4 tone nafte), zmanjšane pa bodo tudi emisije toplogrednih izpustov (3 tone emisij CO2). Aktivnost pa ni bila samo okoljskega temveč tudi dobrodelnega značaja. Pivovarna Laško Union je za projekt Laško moje mesto namenila 2.000 evrov. Cilji za naslednje leto so še višji, saj skupaj s Pivovarno Laško Union želimo doseči spremembo festivalske kulture in poskrbeti za še čistejše okolje.

Celotna fotogalerija na:  Ločujem odpadke

Družba Slopak je aktivnost pripravila v sodelovanju z:

       

Nazaj

Izrabljene gume v predelavo

gume

Poskrbimo za zbiranje, odvoz in predelavo izrabljenih gum. Sledite povezavi na spletno stran Izrabljene gume.                                                                    Cena ravnanja z izrabljenimi gumami za proizvajalce oz. uvoznike gum v letu 2018 je 105 €/t (brez DDV).

Nov poslovni račun

Nov poslovni račun imamo odprt pri BKS Bank AG, Bančna podružnica:

SI56 3500 1000 0885 619    

BIC koda: BFKKSI22