10.3.2014

Seminar Certificiranje bioplastike v Sloveniji

Brezplačni seminar za podjetja bo potekal 3. aprila 2014 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

Trg bioplastike se je v zadnjih letih močno razvil in postal cenovno konkurenčen. Podjetja se zato v čedalje večji meri odločajo za uvedbo bioplastike v svoje proizvodne procese. Razvoj je viden tako pri novih materialih in dodatkih kot tudi pri proizvajalcih končnih izdelkov, ki so opazili priložnost za inovacije in razširitev ponudbe.
Bioplastike pa ni mogoče enostavno razlikovati od običajne plastike. Zato je potrebno certificiranje, ki zagotavlja kakovost materiala ali izdelka. Čeprav je certificiranje prostovoljno, prinaša številne prednosti. Kakšne so te prednosti, kako poteka certificiranje in kaj lahko certificiramo, vam bomo predstavili na seminarju Certificiranje bioplastike v Sloveniji.
 

Vabljeni v četrtek, 3. aprila 2014 ob 10. uri

na Pomurski sejem, Cesta na stadion 3, Gornja Radgona, v dvorano 5.

Dogodek bo potekal v okviru sejma GREEN - 1. mednarodnega sejma trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga.

 

Dogodek organizira družba Slopak kot partner projekta PLASTiCE in je namenjen podjetjem, ki bi želela certificirati lasten izdelek iz biorazgradljive in/ali bioosnovane plastike (plastika iz obnovljivih virov).


Udeležba na seminarju je brezplačna. Prosimo vas, da potrdite svojo udeležbo Tjaši Kranjec na tjasa.kranjec@slopak.si do 28. marca 2014.
Veselimo se srečanja z vami.

 

V sodelovanju z:

www.sustainableplastics.eu

 

Dogodek bo izveden v okviru projekta PLASTiCE www.plastice.org. Projekt se izvaja v okviru programa Srednja Evropa (Central Europe Programme) in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ERDF).

Nazaj