9.9.2013

Recikliraj steklenico, z risbico na končni izlet!

Natečaj za osnovne šole bo potekal od 9. septembra do 18. novembra 2013.

Tretji v sklopu nagradnih natečajev, ki ga je pripravila družba Slopak v okviru projekta LIFE: Ločujmo odpadke in poteka pod naslovom »Recikliraj steklenico, z risbico na končni izlet!«, se prične 9. septembra in bo trajal do 18. novembra 2013. V tem času bodo lahko otroci skupaj z mentorji razmišljali o reciklažnem krogu steklenice in svoje zamisli o novem izdelku, ki bo nastal z reciklažo stekla, prelivali na papir.

Po konzervi in plastenki bo torej tokrat v ospredju steklo, ločevanje le-tega, recikliranje in izdelava novih proizvodov iz stekla. Steklo lahko recikliramo 100 odstotno in uporabljamo vedno znova, ne da bi ob tem izgubilo na kakovosti, to pa lahko dosežemo le s predhodnim ločevanjem.

Z natečajem družba Slopak vsem slovenskim osnovnošolcem predaja znanje o reciklažnem krogu stekla, jih ozavešča o pomembnosti ločevanja odpadkov ter spodbuja, da so pri razmišljanju o poti odpadka od izvora skozi reciklažni postopek do novega izdelka kar najbolj inovativni in domiselni. Najboljše risbice bodo nagrajene, zmagovalni razred bo odšel na končni izlet, po predlogi iz risbice pa bo izdelana tudi maketa zmagovalnega izdelka.

Več informacij o natečaju lahko dobite na spletni strani www.locevanjeodpadkov.si.
 

 
 
LIFE+ 10 INF/SI/136 Projekt Ločujmo odpadke vodi družba Slopak d.o.o., partner je Delo d.d. Projekt sofinancira Evropska unija s podporo finančnega mehanizma LIFE+.Vrednost projekta je 671.558 €. Partnerja Slopak d.o.o. in Delo d.d. sofinancirata 51% (342.495 €). Evropska unija s pomočjo finančnega mehanizma Life+ sofinancira 49% (329.063 €).

 

 

 

Nazaj