7.6.2013

Zaključna prireditev natečaja za osnovne šole

Nagradna natečaja Recikliraj konzervo, z risbico na končni izlet in Recikliraj plastenko, z risbico na končni izlet sklenjena 7. junija 2013 na zaključni prireditvi.

Družba Slopak je po koncu dveh nagradnih natečajev za osnovnošolce v sklopu projekta LIFE: Ločujmo odpadke pripravila zaključno prireditev, kjer so nagrajenim razredom podelili nagrade. Prireditve se je udeležilo 11 razredov z mentorji in starši, skupno skoraj 100 nagrajencev.

Zbrane sta nagovorila direktor družbe Slopak Srečko Bukovec in vodja projekta LIFE Ločujmo odpadke Andreja Potočnik. Prvi je predstavil družbo Slopak in čestital nagrajencem, druga pa povzela natečaja v številkah. V nagradnem natečaju »Recikliraj konzervo, z risbico na končni izlet« in »Recikliraj plastenko, z risbico na končni izlet« je sodelovalo preko 75.000 otrok, ki so prispevali več kot 8200 risbic. Te so prišle kar iz 204 osnovnih šol. Skupno so učitelji in mentorji tematiki ločevanja odpadkov posvetili preko 600 šolskih ur. Glavni namen natečaja je bil namreč ta, da otroke naučimo pravilno ločevati odpadke in jim razložimo, da se pot odpadka s tem, ko ga odvržejo v pravilni zabojnik še ne konča. Hkrati smo želeli spodbuditi tudi njihovo domišljijo.

Podelitve regijskih nagrad prvega natečaja na temo reciklirane konzerve so se udeležile osnovne šole Gorje, Puconci in Belokranjskega odreda Semič. V sklopu drugega natečaja so bile na oder povabljene osnovne šole Kebelj, Neznanih talcev Dravograd, Bodonci, Franceta Bevka Tolmin, Log-Dragomer, Marjana Nemca Radeče in Gorje. Ob koncu prireditve sta bila nagrajena še nacionalna zmagovalca iz osnovne šole Škocjan in Ljudski vrt Ptuj. Otroci pa so lahko videli tudi 3D makete zmagovalnih risbic – modelčke za piškote in recikliran obešalnik. Za dobro vzdušje sta skozi celotno prireditev skrbela komika Boštjan Gorenc-Pižama in Andrej Težak-Tešky.

Več o nagradnem natečaju si preberite tukaj.

  LIFE+ 10 INF/SI/136 Projekt Ločujmo odpadke vodi družba Slopak d.o.o., partner je Delo d.d. Projekt sofinancira Evropska unija s podporo finančnega mehanizma LIFE+.

Nazaj