14.1.2013

Danes plastenka, jutri nov izdelek

Nagradni natečaj za osnovnošolce Recikliraj plastenko, z risbico na končni izlet bo potekal od januarja do marca.

Nagradnemu natečaju Recikliraj konzervo, z risbico na končni izlet, sledi v okviru projekta LIFE Ločujmo odpadke, že naslednji. Z natečajem Recikliraj plastenko, z risbico na končni izlet družba Slopak učence nagovarja, da razmišljajo o reciklažnem krogu plastenke. Med 14. januarjem in 8. marcem so osnovne šole vabljene k likovnemu ustvarjanju na temo Recikliraj plastenko, z risbico na končni izlet. Najboljše ob koncu šolskega leta čakajo nagrade.

Glavni namen nagradnega natečaja družbe za ravnanje z odpadno embalažo Slopak je poglobljeno razmišljanje o pomenu recikliranja in razumevanje reciklažnega kroga odpadkov. Učenci bodo s pomočjo nagradnega natečaja, filmov in plakatov bolje razumeli, zakaj je potrebno ločevati odpadke in zakaj je tako pomembno, v katerem zabojniku konča določen tip odpadka.

Po konzervi iz prvega nagradnega natečaja bo tokrat v ospredju plastenka. Tudi tokrat bo potrebno oddati risbice, ki bodo prikazovale nove izdelke, ki jih lahko dobimo z recikliranjem plastenke. Družba Slopak bo znova iskala inovativne ideje. Zmagovalni razred prvega nagradnega natečaja bi iz uporabljene konzerve naredil modelčke za piškote. Kako pa bo domišljija otrokom služila tokrat?

Več o nagradnem natečaju na www.locevanjeodpadkov.si
 

 Več o samem projektu Ločujmo odpadke si preberite tukaj.
 

Nazaj