9.11.2012

Nagradni natečaj: Še teden dni za oddajo risbic

Rok za oddajo risbic je petek, 16. november 2012.

Nagradni natečaj Recikliraj konzervo, z risbico na končni izlet, preko katerega želi družba Slopak otroke spodbuditi k razmišljanju o pomenu recikliranja in uporabi recikliranih izdelkov iz različnih materialov (kovina, plastika, steklo), se počasi izteka.

Osnovne šole lahko risbice oddajo do vključno petka, 16. novembra 2012.

To jesen so osnovnošolci razmišljali o recikliranju in procesih, ki se odvijajo znotraj reciklažnega kroga. Preko plakatov in risbic, ki jih ustvarjajo, skušamo tudi najmlajšim približati ločevanje odpadkov in jih izobraziti o tem, kateri odpadek sodi v kateri zabojnik, hkrati pa opozoriti na to, da veliko odpadkov nadaljuje svojo pot v procesu reciklaže in pomenijo surovino za novi izdelek. Za čisto okolje smo namreč odgovorni prav vsi.


Učitelji so otroke usmerjali pri likovnem ustvarjanju, saj je tema natečaja izdelek, ki bi ga lahko naredili iz kovine. Učenci so polni idej, risali robote, posode za shranjevanje pisal, nakit, glasbila, … Tisti, ki risbic še niste poslali, lahko to storite do konca prihodnjega tedna in si prislužite izlet ob koncu šolskega leta. Več informacij na www.locevanjeodpadkov.si.

Želimo vam veliko kreativnih idej!
 

Nazaj