3.8.2012

Kam gredo ločeno zbrani odpadki?

V okviru projekta Life smo v družbi Slopak ustvarili kratke filme na temo ločevanja odpadkov. Vabljeni k ogledu.

V okviru projekta Life smo v družbi Slopak s podporo Evropske unije ter sodelovanjem s komunalnimi podjetji, našimi naročniki in podizvajalci ustvarili kratke (15-minutne) filme na temo ločevanja odpadkov. Vse o reciklaži odpadkov, ki jih ločeno zberemo v domači hiši, boste lahko izvedeli v filmih o ločevanju doma, odpadni embalaži, izrabljenih gumah, o odpadni električni in elektronski opremi, o bioloških odpadkih ter o nevarnih odpadkih.

Filme bodo prejeli učitelji v osnovnih in srednjih šolah v septembru. Učencem bodo v okviru učnih programov posameznih predmetov lahko približali vsebine ločenega zbiranja odpadkov in reciklaže tudi s posnetki. Filmi na zabaven način razložijo pot posameznih odpadkov od domačega zabojnika, prek zbirnih centrov, do sortiranja, predelave materialov in uporabe reciklatov. V filmih so sodelovali tudi znani Slovenci, med njimi komik Vid Valič, športniki Robert Kranjec, Peter Mankoč in Filip Flisar, raper Zlatko in Ula Furlan.

V družbi Slopak smo filme o ločevanju odpadkov pripravili v okviru LIFE+ 10 INF/SI/136 projekta, z medijskim partnerjem Delo d.d.. Projekt sofinancira Evropska unija s podporo finančnega mehanizma LIFE+.


Filme o recikliranju si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Ločevanje odpadkov: zakladi, ki jih najdemo doma

Odpadna embalaža: odpakirane ideje

Izrabljene gume: sezuti avtomobili

Odpadna električna in elektronska oprema: kam izginejo stari komadi

Nevarni odpadki: skrivnostni svet omar

Biorazgradljivi odpadki: čudeži iz naše kante

Nazaj